Årets Pepparkaksgubbar 2013

Efter förra årets succé, har Lassarna åter träffats för att baka pepparkakor.
 
Dagen började med gräddstuvad Pytt-i-panna.
Till denna delikatess serverades öl och Fernet.
 
 En riktig höjdar-lunch.
 
Nu kan baket börja. Naturligtvis var degen hemgjord. Ett gammalt beprövat recept,
från den "gamla goda tiden" av någon som verkligen vet hur en god pepparkaka ska smaka.
 
 Värmen från ugnen gör att törsten slår till.
 
 
 Första plåten bestod av små fina rundlar, och ovala................och lite andra former.
 
 Lite senare........"Gris med tofflor" och andra, med obestämbar form.
Men plåten var välsmord.
 
 Inte bara pepparkaks-gubbarna som druckit glögg. Även kärringarna.
 
Fyll-kärringen är bakad.
 
 Många kakor blev det.
Sista ölen delas broderligt, och en liten stänkare till, är vi väl värda.
Ork och energi uttömd." Vore skönt om vi kunde börja röja upp så den där andre Lasse kunde
avvika till sin hemadress, så jag kan få min siesta", suckar Sudden.
 
Nåväl, många kakor vart det. I olika former och färger och roligt hade vi. Och det är ju det viktgaste.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0