Istanbul

Vi lämnade favoritön Burgazadasi, där man kunde uppleva lugnet och begav oss till Istanbul. 
 
 
Vi konstaterade snabbt att hotellet i Istanbul, var i en helt annan klass. Och nästan halva priset.
 
 Läget var perfekt, på en lugn bakgata vid Galata-tornet.
 
Frukosten intogs på taket, med utsikt över hela Istanbul.
 
En fantastisk utsikt var det även på restaurang Mikla.
 Underbar mat med passande viner därtill.
 
 Restaurang Mikla ligger på taket på Hotell Marmara.
 
Turistade runt och såg de flesta sevärdheterna. Kryddmarknaden och,
 
 Grand Bazar.
 
Blå moskén.
 
Inte många som har denna bild av Istanbul......
God och billig lunch i folkvimlet. ( observera drycken )
 Några timmar senare. ( gladare )
 
 
Mitt i Istanbul kan man besöka Basilikacisternen, som byggdes på 500-talet, för att lagra
vatten åt det Stora palatset.
 
 Yes, i inträdet ( vilket herr Persson helst undviker att betala ) ingick ett glas turkiskt gott te.
 
Medan Lasse köpslår med en försäljare....
 
Hittar fru Persson fyrfota vänner...
 
 Inne i en affär låg denna lilla krabat och sov bland skorna.
 
Turist Javisst!
 
Vid Galatabron sålde fiskar-gubbarna bl a musslor, Räkor och Mask?!  Inga helkonserver precis.
Persson var på väg att testa räkorna, men det visar sig efter en stund att godsakerna används till
agn.
 
Turkisk duva.
 
I väntan på taxin till flygplatsen, slår sig Lasse i slang med några turkar. (som vanligt)
På flygplatsen, (som vanligt)
Allt för denna resa. Återkommer med nya inlägg till hösten.

Bostanci, Buyucada och Burgazadasi

 
Vi tog flyget från Ercan till Sabina Gokcen ( Istanbul ). På lokabussen till Bostanci träffade vi denna
trevliga man från Ankara. Han gav oss tips om Prinsöarna och Bostanci.
 
Naturligtvis ville vi kolla in förorten till Istanbul, där vi skulle stanna över natten. 
 
Anledningen att vi valde Bostanci var, att därifrån går det färjor flera gånger om dagen
till Prinsöarana.
På promenaden nere vid hamnen träffade vi på tre fiskare, som inviterade oss på att provsmaka
delikata meze och raki ( muggen var inte diskad de senaste åren )
 
Många trevliga fiskrestauranger. Observera den svenska flaggan. Servitören sprang runt
på flera restauranger för att hitta och låna den.
 
Efter en god natts sömn och en fantastisk frukost på hotell Rhiss, drog vi vidare på nya äventyr.
 
Buyucada nästa, den största av Prinsöarna ( Adalar ) 
 
 Vad är det som händer på färjan ? Till allas förtjusning......ett frieri.
 
 
På Prinsöarna existerar det inga bilar. Vill man ta sig fram är det häst o vagn,
cykla eller gå som gäller.
 
Sjöjungfrun.
 
Frukostgästen Torsten, ville gärna smaka på osten.
 
Buycada var lite för "stökigt" för paret Persson, så vi bestämde oss att åka vidare till
någon annan ö, som såg trevlig ut.
 
Ön Heybeliada, tyckte vi inte såg så mysigt ut.
 
 
 Däremot Burgazadasi, såg mer inbjudande ut.
 
 Där vi "hittade" rätt restaurang nere vid hamnen.
 
"Hotellet" vi bodde på var inte 5-stjärnigt, men hade en fantastisk utsikt. Här receptionen.
 
God frukost.
Men vad är detta.....Torsten har följt med oss.
 
 Hotellets gosiga katt.
 
Middag på "vår" trevliga restaurang, där vi åt delikata fiskmeze.
 
 
Ilke tog oss med på en båttur. Bäst att hålla i sig ordentligt.
 
 Istanbul nästa.
 
 
 
 
 
  
 
 
 

RSS 2.0